Броени дни преди заминаването на националния отбор по художествена гимнастика за Европейското първенство, Българската федерация по художествена гимнастика и главният треньор на националния отбор Илиана Раева, разискваха конфликт между Нешка Робева и Лили Игнатова и готвените от Игнатова състезателки от разширения национален отбор Габриела Кирова и Кристина Илиева.

От три дни Лили Игнатова и двете гимнастички вече тренират на националната база "Раковски", информира БТА.

Преди няколко дни майката на едно от момичетата и Лили Игнатова са потърсили по телефона Илиана Раева. След проведения разговор е станало ясно, че искат да продължат подготовката си в националната база на стадион "Раковски", където се готви националния отбор по художествена гимнастика.

След като се запознала с причините, породили това желание, Илиана Раева е уведомила ръководството на БФХГ - Мария Гигова, както и треньорите от националния отбор. Управителният съвет е взел решение след конфликта на Лили Игнатова с Нешка Робева, довел до отказ на Игнатова да работи в залата на клуб "Левски" и желанието й да продължи подготовката на двете национални състезателки Кирова и Илиева в националната зала на стадион "Раковски", да й предостави да ползва националната база за подготовка, със съгласието на клуб "Левски".

Ето, какво споделиха Мария Гигова и Илиана Раева:

Мария Гигова: "Ръководството на БФХГ ще се опита да подсигури нормални условия за подготовка на двете състезателки от клуб "Левски", част от разширения национален отбор, на националната база "Раковски". За нас всички състезателки, както от националния отбор, така и от разширения национален състав са важни, затова ние ще се опитаме да направим всичко, което е необходимо.

Илиана Раева: "След като Лили Игнатова ми се обади по телефона и ме запозна с проблема, като главен треньор на националния отбор, смятам, че трябва да продължи подготовката на двете гимнастички, които са част от младите ни надежди и на които ще разчитаме в близките години. На Управителния съвет получихме уверението на Красимира Филипова, че тези две състезателки са важни за техния клуб и че са съгласни подготовката им под ръководството на Лили Игнатова да се прехвърли в залата на националния отбор на стадион "Раковски". Освен това ни увери, че финансово Лили Игнатова ще бъде обезпечена от клуб "Левски". Истината е, че не само Лили, но и двете момичета са отказали да се готвят в залата на клуб "Левски" на стадиона на Герена.

Лили Игнатова пое от скоро двете гимнастички и има огромното желание да даде най-доброто от себе си като треньор, за да може в близките години да развие техния талант.

Габриела Кирова, Кристина Илиева, както и Боянка Ангелова, Цветелина Стоянова и Мария Матева са много талантливи деца, които вярвам, че в близките 2-3 години (дай Боже и по-рано) ще бъдат готови за достойни заместнички на Силвия Митева и Моника Минчева. Независимо от слабите им резултати през първата година при жените, миналата за Габриела Кирова и настоящата за Кристина

Илиева, Мария Матева и Боянка Ангелова, те са много талантливи и им трябва време, добри условия и спокойствие за да осъществят потенциала си.”