Председателят на Българската федерация по таекуон-до Слави Бинев обеща две квоти и медал на Летните олимпийски игри през 2020-а година. В интервю за Дарик радио, на заминаване на Рио де Жанейро, той направи равносметка на наскоро приключилото Европейско първенство, на което българите спечелиха сребърен и бронзов медал.

„Не знам дали сте присъствали на такива мероприятия. За мен е по-важно да се видя с някои от хората, които решават спортни съдби в този спорт. Моите амбиции не са свързани само с управлението на Българската федерация по таекуон-до“, започна Бинев.

„За Игрите през 2020-а година мога да гарантирам, че ще имаме поне две квоти. Казвам го като човек, който държи на думата си. Ще направя нужното да имаме поне един медал“.

„В последните години успяхме да направим неща, които се струваха екзотични преди. След моята европейска титла, в таекуон-дото не се бяха случвали такива неща, но в последните години, направихме неща, с които показахме, че таекуон-до не е някаква екзотика, а популярен спорт у нас“

„Медалите от Европейското трябваше да са четири, а не два. Двама от нашите състезатели бяха сериозно ощетени. Във всички случаи можеше да имаме четири медала и да сме от големите европейски сили - да сме в топ 6 на Европа, а сега сме в топ 10. Моята цел е да сме номер 1“, отсече Бинев.

„Набелязали сме места за Европейското, на което ще сме домакин. Протоколът и изискванията са много сериозни. Наблегнато е дори на цвета на кошчетата. Ще вземем решението заедно с представители на Европейския таекуон-до съюз“, завърши Бинев.