Виктория Иванчева, Янина Станчева и Даниела Тончева останаха извън първите 50 на 10 метра пушка (жени) на европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие в Дьор (Унгария).

Трите български представителки стреляха под възможностите си и не успяха да стигнат до по-предни места и да се борят за олимпийски квоти.

Виктория Иванчева отново се размина с голямата си мечта да участва на Олимпиада, след като завърши 55-а с 409,4 точки.

"Жалко, че в най-важното състезание не успях да покажа възможностите си. Това ми е най-слабият резултат за сезона, пълен ужас. Наскоро изкарах грип и още вчера на тренировката усетих,че не съм в кондиция и това също оказа влияние да се представя неубедително", коментира Иванчева.

Янина Станчева също имаше потенциал да стигне до олимпийска квота, но не успя да реализира възможностите си. Състезателката от Търговище, европейска шампионка за девойки от 2008 година, завърши на 75-о място с 406,2 точки.

"Напрежението, че е това е последният шанс за квота изигра роля. На тренировки имах резултат, достатъчен за класиране за Рио, но на състезанието не успях да го реализирам", каза Станчева.

Третата българска представителка Даниела Тончева събра 405,2 точки и се нареди 81-а от 96 участнички.

В отборното класиране на дисциплината България зае 22-о място.

Представителката на домакините Юлиана Мисколчи фиксира най-добър резултат в квалификациите - 418,2 точки. Финалът е по-късно днес. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS