Българките Петя Дачева, Андриана Бънова и Мирела Демирева се представиха под възможностите си и останаха далеч от медалите на международния турнир по лека атлетика в зала в Гент (Белгия).

В дисциплината троен скок Дачева остана седма с 13,77 метра. Така тя остана на 35 сантиметра от най-доброто си постижение за сезона от турнира Адакемик в София на 5 февруари, с което покри норматива от 14,06 метра за участие на Европейското първенство в зала в Париж от 4 до 6 март.

Бънова пък не записа резултат, след като направи три фаула и остана извън класирането. Победителка стана Светлана Болшакова (Русия) с 14,31 метра пред европейската шампионка Олга Саладуха (Украйна) с 14,27 метра и Треша Смит от Ямайка с 14,10 метра.

Демирева завърши пета в скока на височина със скромните 180 см и остана на 12 сантиметра от норматива за участие на Евро’2011 във френската столица след три седмици.

Първото място заслужи Елена Меути (Италия) със 188 см, пред Анелор Десме (Белгия) и Марина Айтова (Казахстан) с по 184 см.