Лекоатлетът Милен Пасков стана спортист номер 1 на Стара Загора за 2007 година. Наградата му бе връчена от кмета на града проф. Светлин Танчев на специална церемония. Пасков е шампион на България при мъжете и младежите в дисциплината 110 метра с препятствия. 21-годишният хърделист има и трето място шампионата на страната на 400 метра с препятствия. Той е и пети на Балканиадата на 110-метровата дистанция. Старозагорецът има в актива си и участия в националния отбор по лека атлетика на европейската Купа в Милано в първото си международно участие Пасков завърши на 7-о място на 110 метра с препятствия.

Треньорка на талантливия лекоатлет е София Събева.

Пасков получи 1000 лева за първото си място и специален плакет.

Вечерта на церемонията бе ознаменувана и с неприятен момент. Завършилата на второ място 19-годишната състезателка по киокушинкай карате Данаила Чернева отказа наградата си. Европейската шампионка в този спорт се мотивира с това, че нейни колеги, които имат дори по-големи успехи от нея в същия спорт не са попаднали в десетката. Чернева допълни, че няма нищо против първото място на Милен Пасков, с когото са лични приятели.

На трето място в класацията остана 14-годишната състезателка по спортна гимнастика Теодора Калпакчиева, която има 10 златни, сребърни и бронзови медали от държавния шампионат при жените и девойките.

Треньор на годината Пенчо Ириков, който подготвя състезателите на бадминтон клуб Стара Загора.

Отбор на годината в индивидуалните спортове стана клубът по спортна стрелна Августа 1992.

При колективните спортове наградата очаквано отиде при женския баскетболен клуб Стара Загора, който взе бронзовите медали от държавния шампионат.