Имот, който е дарен на БОК и намиращ се в най-скъпата част на София, е скандално обявен за продан. Къщата на ул. "Марин Дринов" № 19 е оценявана 2,2 млн. евро., а в момента там се помещава медицинска клиника.

Скандалната сделка е станала с подписа на бившия председател на БОК Иван Славков. На 1 март 2000 г. пред нотариус Анадолиев, Батето дарява имота на Асоциацията на българските олимпийски клубове (АБОК), представлявана от тогавашния генерален секретар на БОК Белчо Иванов. АБОК, която продължава да е член на БОК, е регистрирана няколко месеца по-рано - на 30 декември 1999 г. в Благоевград.

Адресът е там, където е частният дом на другия приближен човек на Славков - Васил Жечев. Тогава той бе шеф на съдиите във футбола, когато Батето оглавяваше и БФС. През октомври 2005 г. Жечев напуска поста.

Имотът е купен от БОК на 23 ноември 1959 г. от тогавашния председател ген. Владимир Стойчев. Продавач е швейцарската легация в България. В момента настоящото ръководство на БОК е поставено в заварено положение с изтекли срокове за реакция.

БОК е осъдил АБОК за невърнат заем и има съдебно решение за запор на спорния имот. Въпреки това той е обявен за продан в интернет на цена от 5000 евро за квадратен метър. Утре, 24 март, е общото събрание на БОК, на което делегатите ще бъдат запознати със случая. Форумът е от 11 ч в Гранд хотел "София".