Световната федерация по кеч ще направи най-големия си опит да се пребори с ранната смърт, която сполетява много от състезателите в развлекателния спорт, в следствие на използването на стероиди и други забранени вещества.

Председателят Винс Макмеан заяви, че неговата компания е готова да плати за рехабилитацията на всеки един бивш или настоящ кечист от WWE, които е пристрастен.

Този жест идва точно преди WWE да се изправи пред американския конгрес, заради проблемите с използването на забранените стимуланти, които доведоха до фатални последствия за някои от най-големите имена в развлекателната индустрия, като Крис Беноа и Еди Героро.

Все пак това е много добра крачка към борбата с използването на стероидите и прочистването на Световната федерация от бивши и настоящи пристрастени към наркотичните вещества, както и към предотвратяването на нови смъртни случаи.

Много от кечистите се борят със зависимостта си към стероидите, както и към болкоуспокояващите, много след като слязат от ринга.

Междувременно една от най-големите звезди в развлекателния бизнес Скалата призова шефовете в кеча да предприемат още по сериозни мерки срещу състезателите, който използват забранените вещества.

„Никаква толерантност към тези хора. Използваш, хващат те, изхвърчаш. На момчетата трябва да им се обясни, какви са последствията от използването на стероидите, както и от тяхното смесване. Те трябва да се пазят, тъй като в този спорт не само големите бицепси са нужни, за да се печелят пари”, заяви Скалата, който твърди, че никога не е използвал стероиди, докато се е състезавал активно.