Наско Сираков напусна преждевременно супер турнира по покер в Златни пясъци Пясъци 2009 BalkanPokerNews Challenge с награден фонд от 100 хиляди евро. Това е станало в четвъртък вечера преди финалите. Сираков е бил един от малкото участници, който не се е занимавал професионално с покер, но според разбирачи е бил сред фаворитите.

Голобради младежи с вид на математически гении обаче са са новите звезди на покера. Младоци напълниха масите и се представиха на изключително ниво, като някои от тях стигнаха до финалната 14-торка. “ Причината да има толкова голямо присъствие на млади състезатели е изцяло новият профил на покер играча, който бе наложен от интернет порталите за онлайн игри”, коментират от представителството на най-големия сайт за покер в света Pokerstars. Именно чрез мрежата голяма част от играчите успяват да се класират на мега турнири, без да плащат големите входни такси. По този начин отпада хазартният елемент и покерът се превръща в модерна спортна дисциплина с награден фонд, както всички шампионати по тенис или Златната лига в леката атлетика например, казват от Pokerstars.

Новите царе на масата са млади, хипер интелигентни и са като от корица на моден журнал. Със завидни доходи от покер може да се отличи третият от супер турнира в Златните Мартин Николов, който отнесе у дома 12800 евро. Бронзовият медалист водеше битките си на масата с тъмни маркови очила, издокаран от горе до долу в Долче и Габана. Друг младок - Виктор Илиев се класира четвърти и заработи 9800 евро. Шампион стана представителят на старата генерация в покера Сергей Серафимов. Той прибра лъвския пай от 29800 евро. Подгласникът му Оги Иванов си тръгна с близо 20 хиляди евро.

Третият в турнира Мартин Николов има вид на холивудска звезда