Децата, лишени от родителски грижи са с специално участие в тазгодишното издание на Фестивала на бягането у нас. Традиционният празник на спорта ще бъде на 1-ви юни -Деня на детето и е под мотото -„Представи си да създадеш усмивка”.

Федерацията за деца в неравностойно положение е със специално участие - идеята е да бъде създадена една уникална рисунка, дело именно на сираците.

У нас Фестивалът на бягането ще бъде в три града с едновременен старт точно в 11 часа. София-храм-паметник Александър Невски - 1800м, Пловдив - гребна база - 2000м и Шумен - старт пред Общината - 1700м.

Шоуто на 1-ви юни, успоредно с Фестивала на бягането, допълнително ще гарантира приятните емоции, спонсорите от Самсунг обещават много и атрактивни награди. За всеки участник е осигурена фланелка, очакват се около 45 хиляди ентусиасти в трите града у нас.

Освен в България, Фестивалът на бягането ще се проведе и в още 5 европейски държави.

Министърът на образованието Даниел Вълчев специално за празника на бягането обяви 1-ви юни за неучебен.

Как можем да създадем усмивки за тези, към които съдбата не е била благосклонна разказва главният организатор Анатоли Илиев, които разясни и ролята на децата, лишени от родителски грижи в тазгодишното издание.