Вторият българин, който влезе в Професионалната сумо лига в Япония Даниел Иванов, получи своето бойно име и то е Аоияма. В буквален превод от японски това означава "синя планина" (аои - синьо и яма - планина).

Познатият у нас като Мъдрия отсега нататък ще използва новото си име не само по време на турнири в родината на древния спорт, а и в живота там.

Псевдонимът е избран по традиция лично от треньора на професионалната му школа "Тагоноура" Кейта Кушима. Причината за избора точно на "синя планина" остава в тайна, но едно от предположенията е, че "аоияма" идва от множеството синини по тялото на 150-килограмовият ни гигант след първите две седмици тренировки като професионалист в Токио.

16-ят чужденец и първият представител на България в професионалното сумо Калоян Махлянов - Котоошу получи бойното си име през ноември 2002 година. На японски език "кото" означава вид древен японски струнен инструмент характерен за школата му "Садогатаке", а "ошу" идва от произхода му - Европа.

Самият Даниел Иванов, вече Аоияма, а не Мъдрия, ще може да разкрие подробности и впечатления след като премине следващите три нива в сумото и стигне категорията "макушита". В момента той има забрана да използва компютър и телефон.

Бойните имена "шико-на" или псевдоними са въведени в сумото преди над 300 години. Гигантите достигнали до висока степен на майсторство и влезли в Японската професионална лига в наши дни, получават подобен прякор директно от треньора си в школата.