Националките ни в синхронното плуване, както и маратонците потеглят първи за европейското в Берлин, Германия, което е от 13 до 25 август.

В синхронното плуване България ще бъде представена от Калина Йорданова и Мария Киркова, които ще стартират при дуетите, а Йорданова ще премери сили и на соло. Дуетът ще бъде воден от треньорката си Юлия Чубурова, а съдия в надпреварата ще е Мария Бинева.

В плуване в открити води ще бъдем представени от Венцислав Айдарски, който ще стартира на 5 км и 10 км. Той ще бъде с треньора си Николай Вакареев. Като член на техническия комитет на Европейската централа (ЛЕН) Таня Богомилова ще бъде съдия на надпреварата в открити води.

Плувците ни потеглят на 16 август, а техните стартове са от 18-ти. Страната ни ще бъде представена от трима състезатели, които ще стартират в следните дисциплини:

Нина Рангелова - 50 м, 100 м, 200 м свободен стил
Мартин Желев - 100 м свободен стил, 50 м,100 м,200 м гръб
Никола Димитров - 200 м бътерфлай, 400 м съчетано

С тях тръгва и треньорът Кристиян Минковски, а в Германия към делегацията ни ще се присъедини треньорът на Рангелова - Стив Колинс, както и немският треньор на Никола Димитров който го тренира в Германия, Олаф Бюнде. /БГНЕС