Бившата състезателка по художествена гимнастика, а сега треньор и телевизионна водеща - Симона Пейчева, разкри пред Гонг, че заминава за Япония, където ще обучава млади гимнастички.

„Категорично съм казала, че няма да се оттегля от гимнастиката. Макар и в България да започвам от самото начало – с мънички дечица, имам много покани и предложения от други държави. Сега заминавам за Япония, да работя с малки гимнастички, което ме радва, защото хората не са ме забравили. Отивам за една седмица. Имах предложения и за по-дълго време, защото не мога да си го позволя – не мога да се отделя от семейството си, както и от работата си, аз сега съм водеща на телевизионно предаване”, сподели Симона Пейчева.

„Японците много уважават и харесват българската художествена гимнастика. Постоянно има предложения за треньори да ходят и да ги обучават. Те ни зачитат, и като специалисти, и като нация.”

„Неофициално, в разговор между моята треньорка и треньорката на Русия Ирина Винер, ми беше предложено да се състезавам за Русия. Това се случи след спирането на моите права, имаше такъв разговор с Мариета Дукова, но ние категорично отказахме, не се е стигало изобщо до преговори”, каза Симона Пейчева.