Бившата художествена гимнастика Симона Пейчева ще изгрее в нова роля. Този път атрактивната ни състезателка ще излезе като водеща в церемонията Спортист на годината. В това амплоа тя ще си партнира с Камен Алипиев от БНТ.

„Съгласих се, защото смятам, че това е едно признание, за всеки в този бизнес, една от основните причини е, че шоуто ще го прави Маги Халваджиян, а миналата година се справиха изключително добре. И тогава реализацията беше много добра и мисля, че ще се включа добре в тази схема”, сподели Алипиев в предаването „Голлиния” по Дарик радио.

Колкото до своята половинка, с която ще си партнира, водещият сподели: „Симона е едно много готино момиче, което трябва да подкрепям, както прави това Тити Папазов във VIP Dance. Много ми харесва това момиче. Другата опция беше Ивет Лалова, която като спре с леката атлетика, може да се захване с този бизнес.”

Гласуването за Спортист на годината, Отбор на годината и Спортист с увреждания на годината ще приключи на 1 декември 2009 г. в 18.00 часа. А на 9 декември по време на официална пресконференция, ще бъдат обявени имената по азбучен ред на десетте номинирани спортисти, както и на пет отбора, 5 спортисти с увреждания и на номинираните треньори за 2009 г., в анкетата на в. "Труд".

Церемонията по награждаването ще можете да проследите на живо в сайта Gong.bg и по Дарик радио.