Най-добрата ни гимнастичка Симона Пейчева страда от силни болки в гърба и жлъчна криза, информира личният й треньор Мариета Дукова. Симона пропуска „Корбей Есон”, но ще се готви вероятно за Европейското в Торино в началото на юни.

„Нямаме точна информация каква е травмата й. Направихме ядрено-магнитен резонанс, но лекарите не са категорични в диагнозата. Жлъчната криза не е толкова страшна, надявам се да отшуми”- казва Дукова.

Симона прави леки тренировки в България, но не е в състояние да се готви на 100 процента за Игрите в Пекин.

„След турнира във Франция с Илиана Раева ще обсъдим ситуацията за да се вземе решение за Симона. Главният треньор има думата в подобни ситуации.”- казва още треньорката на Пейчева.

От години българската грация играе сложна гимнастика с изключително трудни за изпълнение елементи и вероятно травмите в гръбнака са вече хронични, смятат специалистите у нас. Игрите в Пекин ще са последното състезание за Симона, въпросът е дали тя ще се възстанови и ще може достойно да приключи дългата си кариера на килима.

„Смятам, че рускинята Канаева има шанс за олимпийското злато, но не изключвам изненади в битката за медали и ние можем да сме сред тях.”- оптимистично заключава Мариета Дукова.