Най-добрата ни гимнастичка Симона Пейчева сподели пред Гонг, че си е пожелала най-вече здраве за Новата година. „И да имам силите успешно да се подготвя и да участвам на Олимпиадата. Това е нещото, което най-много искам да ми се случи”, каза грацията ни, която претърпя операция в Германия.

„Имах по 3 почивни дни по Коледа и Нова година. За разлика от други години прекарах празниците спокойно със семейството и приятели. Легнах си 1 час след като настъпи Новата година. Празнувах в тесен кръг, исках да си почина малко. Сменяме новите съчетания, веднага след връщането ми от Германия започнахме тренировки и затова предпочетох да релаксирам по празниците”, сподели още Симона Пейчева и добави: „Заниманията в залата вървят добре, сега позасилихме тренировките. Вече сменихме две от съчетанията. Не тренирам на пълни обороти, но влизам във форма. Натоварвам си кръста на около 50 % и искам като започна с по-сложните елементи да нямам проблеми.”

Симона Пейчева разказа още: „В залата постоянно се повтаря - Олимпиада, Олимпиада. Всяка треньорка казва, че това е олимпийска година, но колкото по-спокойно вървят тренировките, толкова по-добре. Аз винаги трябва да си изиграя съчетанията, както мога независимо на какво състезание.”

За новите съчетания националката ни по художествена гимнастика сподели: „Лентата е много бърза и трябва много да съм във форма, за да стане така, както сме я замислили. Много е интересна. За обръча експериментираме на бавна музика, на какво не съм играла. Ще видим как ще се получи.”