Четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс направи успешно завръщане към спортната гимнастика, след като спечели първото си състезание от близо две години насам. 26-годишната доминаторка в спорта прекъсна кариерата си след Олимпиадата в Токио през 2021, но тази нощ демонстрира класата си в надпреварата US Classic.

Американката наелектризира публиката в Чикаго със страхотни изпълнения за различните уреди, за да получи общ резултат 59.100 от съдиите, което ѝ донесе златния медал. "Състезанието мина много добре, всичко се получи. Чувствам се много добре физически и психически. Все още има върху какво да работя, но като за първо състезание беше много добре. Изненадана съм, дори шокирана", сподели Байлс след успеха.

С тази победа Байлс се класира за държавното първенство на САЩ, което ще се проведе в края на месеца в Сан Хосе, Калифорния. Тя планира да участва и на Световното първенство в Антверпен, Белгия, през октомври. 19-кратната световна шампионка все още не е решила дали ще участва на Олимпийските игри в Париж следващото лято. /БГНЕС