Треньорът на златното българско момиче Станка Златева Симеон Щерев отново не успя да скрие емоциите си след поредния успех на нашата боркиня. Златева стана за пореден път европейска шампионка, при това без да даде точка на финала.

„Супер Станка! Направо беше безпогрешна! Тя все повече набира опит, набира инерция, мисля, че няма кой да я спре! Аз искам да надмине двойно-тройно, ако може, моите рекорди,” заяви Щерев.

Той коментира представянето на свободняците: „Представянето ще бъде одобрено от българската федерация по борба. Аз определено съм доволен от тези, които взеха медали. Доволен съм и от някои, които не взеха медали, които се бориха мъжки. На следващото първенство те ще докажат, че има за какво да се готвят. Аз вярвам в тези момчета и мисля, че това е пътят, по който трябва да вървим.”

Симо Щерев бе категоричен, че е очаквал успехите при дамите:„Аз винаги очаквам, даже и повече очаквах. Винаги отивам за медали, не отивам случайно. Но всичко това зависи от самите момичета. Сега много повече момичета ще се запалят по нашия спорт, виждат, че могат да вземат медали.”

„Така трябва да започва олимпийският цикъл – започна добре, трябва и да завърши добре!” завърши Симо Щерев специално пред Гонг.