Треньор Номер 2 на България за 2008-ма година Симеон Щерев бе избран и за най-добър сред колегите си за януари в традиционната анкета на Пресклуб България. Щерев взима наградата за четвърти път в последните две години. Поводът е спечеленият сребърен медал на Станка Златева на големия международен турнир по борба „Иван Яригин” в Красноярск.

Националният по свободна борба ще тренира до 6-ти март на Дианабад, а три дни по-късно борците ни се качват за първи път на базата в Банско, където ще се подготвят до заминаването за Европейското във Вилнюс. Класиците вече заминаха в Унгария, където ще направят последна проверка преди първенството на Стария континент.

„Дано следващият месец да е по-добър. Станка загуби в Киев, защото не успя да се мотивира. Не се бори, както трябва. Остава тя да си вземе поуките и на Европейското да се представи както трябва. Може би не се мобилизира достатъчно. Загуби като на Олимпиадата. Плановете ни остават. Очакваме една монголка да дойде да тренира с нея. На Станка й е тежко, защото няма с кой да се бори и дори аз тренирам с нея. Не искаме да разкъсваме подготовката й, за да се подготви добре за Европейското”, коментира Симеон Щерев за Гонг.

Щерев сподели, че не може лично да се бори с възпитаничката си, защото е скъсал адуктор и ще почива поне месец. Златева няма да участва на турнира в Клипън (Швеция).