„Това е най-доброто, което имаме в момента”, заяви по повод определения състав за Европейското първенство по борба треньорът на свободняците Симеон Щерев.

„Имаше и контузени. Тайбе Юсейн се контузи. При мъжете Руди е болен, Мишо Ганев е болен и Станка се разболя, но какво да правим, това е. Първенството идва, а ние сме длъжни да участваме. Дали сме в най-добра спортна форма, няма значение. За нас най-важни са олимпийските квалификации, особено за тези, които нямат квоти. Така, че Европейското първенство е етап към олимпийските квалификации. Това е най-важното за нас. Първите са на 21-ви април. За нас най-важното е да вземем колкото може повече квоти. Сега има много вируси и грип. С температура са и Руди, и Мишо. Станка е на ръба и тя, но това е положението”, коментира пред Гонг Щерев.

Личният наставник на олимпийската ни медалистка Станка Златева, която днес празнува рождения си ден сподели, че й е пожелал най-вече здраве: „Най-важното е да бъде жива и здрава. Всичко друго може да си го спечели и да го постигнем. Да сме живи и здрави, това е най-важното. Довечера ще пием по едно вино за здраве и за успех, и продължаваме напред.”