Треньор номер две на България за 2008 година Симеон Щерев отпразнува 50-годишния си юбилей с близо 250 приятели, колеги и роднини. Той пристигна специално за празника си в София от лагер-сбора на националите по борба във Варна, за да получи лично поздравленията си.

Близо два часа и половина той приемаше гостите си в клуб „Сиело”. Симо Щерев получи специален поздравителен адрес от президента на Република България Георги Първанов. Ген. Секретар на БОК Белчо Горанов също поздрави юбиляра от името и на Стефка Костадинова, която бе ангажирана с делa в чужбина.

На специалното тържество, думата взеха двукратните олимпийски шампиони Петър Киров и Боян Радев. Словото на Петър Киров бе изцяло в рима, като подчерта, че тези 50 години са само първото полувреме на мача, след което водещият добави, че може да има и продължения.

Боян Радев пък пожела съвсем скоро, когато мине по дефилето на Струма, да срещне поне един олимпийски шампион, подготвен от Симо Щерев.

Сред гостите бяха още олимпийските шампиони Валентин Йорданов, Еньо Вълчев и Валентин Райчев. Много световни и европейски първенци също уважиха треньора, сред които бе и Рахмат Сукра.

Музикално-артистичната програма бе доста разнообразна, като се започне с хитовите ретро парчета, съпроводени с изпълнение на живо със саксофон и се стигне до специално пристигналия гайдар от Родопите. За капак, изненадата за Симо бяха изпълненията на любимите му македонски песни от оркестър „Щуро Маке”. Самият юбиляр също взе микрофона, за да попее на гостите си, без хонoрар.

Семейството на Симо също бе в заведението - съпругата му Мария и тримата му синове – Симеон Щерев-младши, Николай и 9-годишният Александър. Липсваше само внучето.

Царят на вица – Шкумбата и футболната мениджърка Малина, което си побъбри доста със Станка Златева, също уважиха Симо Щерев. Ники Кънчев се обади лично на рожденика по телефона, за да му честити.

Въпреки че понеделник е работен ден, гостите останаха почти до сутринта, а Симо Щерев се върна още на следващия ден към задълженията си.