Предложението министерството на младежта и спорта да бъде оглавено от Марияна Георгиева предизвика различни реакции сред спортните хора в България. Заместник-председателят на баскетболния Черно море Порт Варна Симеон Варчев сподели, че не познава бъдещия министър на спорта, но затова пък е наясно с качествата на друг посочен за министър, но на транспорта – Данаил Папазов.

„За съжаление не познавам Марияна Георгиева, за което и аз се изненадвам, тъй като има министри, които наистина ги познавам, даже са ми приятели. Защото на транспорта става Данаил Папазов, който е нашият спонсор на баскетболния клуб. На министерството на просветата става професор Клисарова, която ми е лична приятелка. Така, че имам познати в другите министерства и точно в министерството на спорта не я познавам дамата”, сподели пред Гонг Симеон Варчев.

На въпрос как трябва да приемаме факта, че спортът сякаш отива на заден план в бъдещото министерство, Варчев коментира: „Не бива да си правим изводи, трябва да бъдем по-търпеливи. Но самият факт, че в министерски съвет влизат хора, които са свързани малко или много със спорта, на мен това много ми харесва.”

А колкото до Данаил Папазов, който човек, свързан със спорта и по-специално с варненския баскетбол, Симеон Варчев заяви: „Той е с изключителна ерудиция, много широко скроен човек. Мисля, че това, че ще е министър ще бъде добре не само за неговото министерство, но и за нас хората от спорта.”