Мениджърът на Веселин Топалов Силвио Данаилов заяви за „Гол линия”, че „тоалетният скандал”, който се разрази в Елиста вече е в миналото, а българският гросмайстор гледа напред.

„Веско ще участва поне още веднъж в мач на такова ниво, но ще опитаме да е на неутрален терен. „Тоалетният” скандал остана в миналото. Гледаме напред. Бих препоръчал книгата „Тоалетната война”. Чете се на един дъх. Разказва за всичко, което се случи в Елиста”, каза Силвио Данаилов в студиото на Дарик радио.

Десет броя от книгата с автограф от Веселин Топалов бяха раздадени днес. Бившият световен шампион представи лично четивото дело на неговия говорител Живко Гинчев.

„Поканени са много млади и талантливи състезатели за "М-Тел Мастърс". Шест от най-силните и най-перспективните шахматисти в света ще дойдат у нас”, каза Силвио Данаилов.

„Вишванатан Ананд игра три години поред и нещо не му върви в България. Той отказа под предлог, че късно е получил поканата. Но според мен не му се рискува, защото скоро оглави световната ранглиста”, допълни още мениджърът на Веско Топалов.

„Турнирът е много важен за нас. Целият свят го призна. Важното е да има приемственост. Две години Веско беше на върха. Беше доста трудно. В живота е така – не може винаги да си на върха”, сподели за Гонг Силвио Данаилов.