Новият президент на Европейския шахматен съюз и личен мениджър на Веселин Топалов - Силвио Данаилов смята, че неудачното представяне на най-добрия ни шахматист в последните месеци е свързано със сватбата му.

Веско се е оженил през септември за приятелката си Кристина от Испания в Билбао. Данаилов смята, че е нормално след такова събитие Топалов да не е мотивиран да играе шахмат. Данаилов обаче е уверен, че Веселин ще покаже най-доброто от себе си в турнира на претендентите през март догодина. В тази връзка босът на Европейския шахматен съюз уточни, че Топалов все още не е получил предложение за контракт за мача на претендентите за световната титла и е преждевременно да се говори за неговото подписване. Силвио Данаилов е разочарован от решението на Магнус Карлсен да се откаже от участие във въпросния мач и смята да направи предложение до ФИДЕ, което се явява разрешение на проблема.

В интервю за специализирания портал „Chessdom.com” Данаилов не пожела да разкрие подробности за офертата, която може да убеди норвежеца да продължи участието си в цикъла за определяне на съперник на световния шампион Вишванатан Ананд.