Селекционерът на Чес Юнайтед Силвио Данаилов се закани сериозно на футболния шампион Левски преди дербито между двата отбора. „Ще сгънем Левски на четири, въпреки проблемите. Момчетата са много амбицирани и искат да се докажат”, заяви Данаилов. В 12:30 часа утре, когато е почивният ден на М-Тел Мастърс 2007, отборът на участниците в турнира ще излезе на малки вратички срещу шестима от Левски. Срещата е на стадион Георги Аспарухов.

Основният проблем пред наставника на „черно-белите” е контузията на английския полузащитник Майкъл Адамс, който допреди 10 г. носеше фланелката на Тотнъм. Стара травма мъчи халфа, известен с прозвището “Паяка” и не е ясно дали той ще може да се възстанови навреме за мача. В момента физиотерапевтите на Чес Юнайтед правят всичко възможно да го изправят на крака. От Юнайтед са извикали на помощ лекаря на футболния национален отбор д-р Михаил Илиев, за да спасява положението.

След партията си с Камски вчера Адамс заяви, че е готов да стисне зъби и да играе на инжекции, ако лекарският щаб позволи. В случай, че Адамс не може да играе, дупката в средата на терена ще бъде запълнена от секунданта на Топалов – Иван Чепаринов. Краен вариант пред ръководството на тима е закупуването на нов играч в последния момент преди затварянето на трансферния прозорец, което е утре в 12 часа.

Основна слабост на тима на шахматистите от М-Тел Мастърс е вратарският пост. Нито един от шестимата гросмайстори не иска да пази в рамката. Това ще принуди треньора Данаилов да определи вратаря чрез жребий, което може да породи допълнително напрежение в тима.

Наставникът Данаилов е намерил стари записи с играта на "сините". “Ще прекарам деня в гледане на видео. Левски имат слаби страни и ние трябва да ги използваме. Нищо не може да ни спре. Ще ги бием с хъс и със силна съдийска подкрепа”, убеден е мениджърът.

Напрежението около дербито се подхранва и от слуховете за неочаквана допинг-проба. Според източници, близки до БФС, тази вечер към София ще пътува допинг-ченге от чужбина. Не се знае дали евентуалната проверка ще засегне участниците във футболния мач, или само двамата капитани Топалов и Йовов, които след дербито ще премерят сили на шахматната дъска.