Две седмици след Олимпийските игри в Лондон най-добрата ни представителка в художествената гимнастика Силвия Митева отново се върна към един от най-запомнящите се мигове в кариерата си. Грацията ни сбъдна една от своите мечи, да участва на подобен спортен форум. Днес, от дистанцията на времето, тя е доволна от себе си представянето си на Игрите.

Силвия Митева може да бъде само горда от постигнатото в Лондон. Грацията ни изпълни поставената й цел – влизане във финалите на надпреварата, където в огромната конкуреция завърши на 8-о място.

След Олимпиадата най-добрата ни индивидуалистка се отдаде на почивка, такава – каквато не е имала през последните години. За сметка на това, гимнастичката ни вече мисли и за следващия сезон.

„След Олимпиадата ми беше малко криво, защото не успях да играя по най-добрия възможен начин на финалите в многобоя. Но в същото време си дадох сметка, че не поради някаква вътрешна причина в мен, или че аз нещо съм сгрешила, а защото това не беше моят ден и колкото и да се стараех, се получаваха дребни неточности. Това ми помогна да приема нещата по-лесно. В момента съм доволна от представянето си. Радвам се, защото изпълних целта – да вляза във финал. А аз постигнах това“, сподели Силвия Митева.

„Бях на море 10 дни, там си починах наистина много добре. И съм доста заредена. Откакто се прибрах в София, ме търсят постоянно за ангажименти, затова нямам търпение да замина отново, за да си почина още“, допълни грацията.

Силвия Митева остава да се състезава и през следващия сезон. Грацията ни, която се намира в разцвета на силите си, вече е сигурна, че ще направи четири нови съчетания за догодина, тъй като и новият правилник го изисква.

„През тази година имам още състезания. На 20 октомври ми е първото, тези състезания са за италианското първенство. Малко по-лека ми е програмата този път за края на годината“, каза още Митева.

Силвия е от хората, които никога не забравят откъде са тръгнали. Гимнастичката няма да пропусне празника на своя първи клуб Акро Русе, който тази година чества 20 години от създаването си.

На ръката й има годежен пръстен, но личните планове Силвия Митева предпочита да запази за себе си. За бъдещето си каза лаконично: „Личните си планове ги градя винаги, а когато има нещо – ще го разберете.“