Силвия Митева триумфира в поредното контролно състезание по художествена гимнастика, което се проведе в столичната зала “Раковски”. Националката ни изпълни всичките си съчетания на ниво, въпреки натрупаната умора, тъй като едва в понеделник се прибра в България от поредния международен турнир в Рига, на който спечели три златни медала.

Грацията ни от СК Левски спечели надпреварата с оценки на въже - 18.375, обръч - 17.875, топка - 17.900, лента - 17.275.

Втора в подреждането остана Биляна Проданова (ЦСКА), а на трета позиция се нареди Моника Минчева (СК “Илиана Е.ОН”). Шестицата допълват още Филипа Сидерова (СК “Алегро”), Таня Цекова (СК “Илиана Е.ОН”) и Мартина Чавдарова (ЦСКА).

Освен тях, участие в контролното състезание взеха и ансамблите при девойките и жените. Отлично се представиха по-младите грации, които се представиха отлично. За разлика от тях, ансамбълът при жените в състав Владислава Танчева, Галина Танчева, Кристина Рангелова, Стела Султанова, Боряна Йорданова и Михаела Маевска допуснаха много груби грешки при изпълненията си.

Участие в контролното състезание взе и младата ни състезателка при девойките Цветелина Стоянова, която даде много добра заявка за добро бъдеще при най-големите в този спорт.

Старши треньорът на националния отбор Илиана Раева не остана доволна от видяното по време на надпреварата: “Много слабо контролно, с изключение на ансамбъл девойки, които играха стабилно и Силвия Митева, която показа сравнително по-стабилна игра. Но все пак го отдавам и на това, че Силвия има и много богат опит. Възможно е да има и някаква умора у състезателките, все пак и на доста състезания участваха.”

“Необяснимо много грешки допусна ансамбъл – жени, доста разконцентрирано играха. В общи линии, по-слабо контролно от колкото очаквах, но има и такива дни”, добави Илиана Раева.

Следващата седмица Моника Минчева, Силвия Митева, ансамбълът при жените, както и девойката Цветелина Стоянова ще пътуват за поредния кръг от Гран при сериите в Тие (Франция). В началото на април, на Световната купа в Портимао ще ни представят Биляна Проданова и Габриела Кирова, както и двата ансамбъла – девойки и жени.