Силвия Митева продължи с отличното си представяне на международната сцена, след като спечели сребърен медал на четвъртия за годината турнир от Гран при сериите по художествена гимнастика - „Дерюгина къп - Нафтогаз”, който се проведе в Киев (Украйна). Българската грация заслужи отличието на финала на топка, след рускинята Дария Кондакова. Трета на този уред се нареди Светлана Рудалова от Беларус.

Гимнастичката ни завърши пета на въже и лента и записа шесто място на обръч. За разлика от Силвия Митева, другата ни представителка в Киев – Моника Минчева успя да се класира само на финала на въже, където завърши шеста.

Победителка в многобоя и носителка на „Купа Дерюгина” стана Ана Бесонова от Украйна. Надпреварата пропуснаха рускините Евгения Канаева, Вера Сесина и Олга Капранова.

По-рано през уикенда ансамбълът ни при девойките също се представи на ниво на международен турнир в Словакия. Момичетата на Белла Каратанчева - Румяна Георгиева, Елена Тодорова, Христиaна Тодорова, Цветелина Найденова, Абигел Зашева и Виктория Стоянова, спечелиха златен медал на финалите, а преди това заеха второ място в многобоя.

Основната цел на девойките за тази година обаче е Европейското първенство в Баку (Азербайджан), което ще се проведе от 14 до 17 май. Програмата на девойките е изключително натоварена, тъй като още през следващата седмица грациите заминават за турнир в Портимао, където ще участва и ансамбълът ни при жените. За Португалия заминават още индивидуалистките ни - Биляна Проданова и Габриела Кирова.