Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева получи поредното си признание, този път на родна земя. Грацията ни бе избрана за спортист номер 1 на България за месец април в традиционната анкета на “Пресклуб България”. На символична церемония Силвия Митева получи златна значка за успехите си и преди всичко за медалите от Световната купа в Гърция.

“Благодаря много на медиите за наградата. Интересното беше, че от толкова много пътувания и състезания всяка седмица изобщо не се бях замисляла и когато г-жа Гигова ми се обади да ми каже, бях изключително изненадана, защото нямах много време да следя резултатите и на останалите. Затова благодаря на медиите, че са оценили постиженията и труда, който съм положила”, сподели Митева пред Gong.bg.

Сезонът обаче e едва преполовен, а едно от най-важните състезания за годината, тепърва предстои. Следващата седмица Силвия Митева ще спори с най-добрите в този спорт на Европейското първенство по художествена гимнастика в Минск.

“Чувствам се малко изморена преди европейското, защото ми се събраха много състезания едно след друго. Това е единствената събота и неделя, в която нямам състезания. За сметка на това тренираме много усилено и се надявам на европейското да покажа всичко от себе си”, добави чаровната ни гимнастичка.

“Колкото и да ходим на състезания, малко трудно мога да наблюдавам конкуренцията, защото играем по едно и също време. Всички се готвят много усилено, тъй като тази година е много важна – всеки се надява да спечели квота за олимпиадата. И въпреки че след това има втора квалификация, всички предпочитат да минат на първата. Тъй като сега са първите 15, а след това още само 6 момичета, което ще бъде наистина голяма борба. Всички влизат във форма. Конкуренцията ще бъде много голяма”, добави Силвия Митева.

И както винаги, тя и нейната майка – треньор, тръгват за поредната надпревара без кошницата с големи и празни обещания, а само с надежди за достойно представяне. “Надявам се аз да изиграя добре, да мине добре, пък каквото стане – Божа работа. Нашият спорт е твърде субективен, за да имам големи очаквания”, завърши Силвия Митева.

Броени дни след завръщането си от Минск, Силвия Митева ще замине за Испания. Грацията ни е получила специална покана за турнир в Барселона, на който участие ще вземат първите 5 гимнастички от последното Световно първенство.