Силвия Митева спечели бронзов медал на финала на обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Портимао (Португалия).

Най-добрата българска гимнастичка получи оценка от 27.750 точки. Митева завърши пета на лента с 26.550 точки и шеста на въже и топка съответно с 26.800 точки и 26.275 точки. Олимпийската и световна шампионка Евгения Канаева (Русия) спечели златните отличия на въже, топка и лента, а Дария Кондакова (Русия) спечели на обръч и стана втора на въже.

"В момента Силвия не отстъпва по нищо на най-добрите и силни рускини в света. Новите й композиции предизвикаха възхищението на специалистите. По отношение на артистичността не е случайно, че има толкова високи оценки, защото съчетанията и са направени най-добре от всички по отношение синхрон между музика и движения. След последната ни световна шампионка Мария Петрова - Силвия Митева е първата ни гимнастичка от толкова дълги години, която показва истинска класа! За мен беше истинско удоволствие и гордост да наблюдавам изпълненията й!", каза след състезанието старши треньорът на националния отбор Илиана Раева.

При ансамблите във финала България игра страхотно на 5 обръча, но остана четвърта с оценка 25.875 точки. Русия завърши трета, въпреки че изпусна уред извън терена, а първо и второ място спечелиха съответно Беларус и Италия. На ленти и въжета нашите момичета направиха три грешки, получиха оценка 23.075 точки и се наредиха предпоследни 7-ми. Това е първо официално състезание на новия ансамбъл на България. Италия спечели този финал с 27.125 точки, пред Русия и Израел. Рускините направиха доста грешки - уред и гимнастичка извън терена, но взеха среброто.