Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева ще пътува в четвъртък за Омск (Русия). Митева ще участва в международен турнир, организиран от олимпийската и трикратна световна шампионка Евгения Канаева, информира БТА. Канаева лично е поканила Митева в турнира.

През следващата седмица българската грация ще пътува за Италия, където ще има демонстративни участия по време на турнир по спортна гимнастика. Митева вече е направила четирите си нови съчетания за следващата олимпийска година.

Днес тя получи наградата за подгласник на спортист на годината на ОСК Левски.

"Наистина това бе най-успешната ми година, както на световното, така и на европейското първенство. Освен това на всички Световни купи, с изключение на една, имам медали, което друга година не се е случвало. Световното първенство беше най-силното ми състезание в цялата кариера като представяне и съм изключително щастлива, че представих по такъв добър начин. В момента изцяло съм насочена към следващата година. В началото на следващата година ми предстоят изключително много състезания. Мисля, че преди европейското първенство имат девет Световни купи и Гран При турнири. Пожелавам си да съм здрава и подготовката ми да върви нормално", заяви Силвия Митева.