Три сребърни медала и два бронзови спечели Силвия Митева в първия си старт за новия сезон. Грацията ни направи много добро впечатление при първото си официално появяване пред съдии и публика по време на турнира от Гран при веригата по художествена гимнастика в Москва.

В последния ден от надпреварата в руската столица Силвия Митева завоюва два сребърни медала (бухалки и лента) и два бронзови (обръч и топка) на отделните уреди.

Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика получи 16,950 точки за изпълнението си на бухалки и 17,233 точки на лента. По-рано през деня съдиите оцениха композицията на Силвия Митева на топка на 16,433 точки, а съчетанието с обръч на 17,066.

Вчера българката завоюва сребърно отличие в многобоя.

С най-много златни отличия в Гран при турнира на Москва спечели представителката на домакините Маргарита Мамун. Младата състезателка на Сборная бе оприличена наскоро от Ирина Винер като новата Евгения Канаева, заради приликата между двете.

Маргарита Мамун триумфира в многобоя, както и в три от отделните уреди – обръч, топка и бухалки. В надпреварата на лента младата гимнастичка се нареди трета, след Силвия Митева, след като допусна груба грешка в изпълнението си.

При ансамблите, момичетата на Ина Ананиева, си тръгват от руската столица с един сребърен медал в многобоя и два бронзови.