Чаровна, нежна, женствена, мила, с бляскави очи и по детски добра Силвия Митева позволи на всички свои фенове да се докоснат до нея. Най-добрата ни гимнастичка бе гост в предаването на БТВ „Търси се...“, където се върна към най-съкровените моменти в живота си и разкри някои от най-интимните си трепети.

Гордостта на българската художествена гимнастика бе изненадана от най-близките си хора, които я „обсипаха“ с мили думи, а това отключи в нея силни емоции. Митева се върна назад по трудния път, който е изминала, за да стигне до настоящите си успехи, като не скри, че препятствията са калили волята и характера й.

От няколко месеца насам, Силвия Митева е семейна дама, а тя самата не скри, че съпругът й Илия е една от най-големите й опори. От своя страна, щастливият избраник на Митева обясни, че тя е отлична домакиня и отбеляза, че като типичен спортист е извънредно дисциплинирана и точна като човек.

Първите учители на грацията ни в Русе разкриха, че Митева е била отлична ученичка, която умело е съчетавала спортните си ангажименти със задълженията си в образованието. Нещо повече, един от преподавателите й вметна с доловимо възхищение как гимнастичката е решавала задачи, докато стояла на шпагат.