Националката на България Силвия Митева се представи много силно на първия турнир от веригата Гран При в руската столица Москва.

Митева завърши осма в многобоя и се класира за финалите на три от четирите уреда - въже, обръч и топка, съобщи за БТА Илиана Раева, главен треньор на националните отбори.

Пред българката са четири рускини, като първа е олимпийската шампионка Евгения Канаева, следвана Вера Сесина и Олга Капранова.

Митева победи силната гимнастичка на Азербайджан Олга Гараева. Другата българка Филипа Сидерова завърши 18-а, като допусна много груби грешки и изпускания на уредите извън терена. Тя се готви с тима на Азербайджан под ръководството на треньорката Мариана Василева.

На турнира в Москва съдия за България беше Красимира Филипова, а супервайзер - Деспа Каталиева. В надпреварата участваха най-силните гимнастички на Русия, Беларус, като само Украйна бе с втория си отбор.

В сряда националните ансамбли на България за жени и девойки плюс Биляна Проданова и Таня Цекова заминават за Световната купа в Будапеща.