Труд, труд и пак труд. Това е ключът към успеха, според националката ни по художествена гимнастика Силвия Митева.

Има още едно условие, което допринася за отличния старт през този сезон на грацията ни на международната сцена – нейната майка е и неин личен треньор. Още когато влезеш в залата обаче не виждаш притеснено и почти разплакано момиче, което се притеснява да говори с наставника си, а тандем, който работи с усмивка на лице. Прегръдката е задължителна за двете, преди Силвия да се появи на квадрата за поредното си съчетание.

“При нас нещата наистина стоят по-различно, отколкото при останалите. Но въпреки това пак има много тежки моменти, защото има една поговорка, според която, ако искаш да станеш шампион, има три неща, които трябва да изпълниш –труд, труд и пак труд. Аз лично смятам, че в тези тежки моменти треньорите имат голяма заслуга, за да може състезателят да излезе от тази ситуация”, сподели вече опитната ни състезателка Силвия Митева.

Не винаги нещата са вървели толкова гладко: “И ние сме имали разправии и караници, но да чукна на дърво, с нея се разбираме много добре. Всяка казва какво чувства, какво мисли, какво е нейното мнение.”

Силвия е много лъчезарно момиче, а още от първия контакт с нея, разбираш, че можеш да говориш с часове. Сладкодумна е и прави впечатлението на човек, който знае какво иска от живота.

Днес, след години упорит труд, може да се каже, че Силвия Митева е един от лидерите в националния ни отбор по художествена гимнастика. Талантливите ни гимнастички са много, но големите надежди падат върху момичето, което само преди седмица спечели три златни медала на силен международен турнир в Рига. Вчера грацията ни триумфира и на поредното контролно състезание, което се поведе в зала ”Раковски”.

“Не съм аз човекът, който ще дава оценка. Имам си треньор, както и главен треньор, но играх добре и основната задача, която ми постави майка ми е да работя върху артистичността. Има още малко неточности, но все пак не сме в най-важният момент от подготовката. Важното е всичко да бъде наред на европейското”, сподели още пред Гонг Силвия Митева.

Следващата седмица гимнастичката ни ще участва в поредния кръг от Гран при сериите в Тие (Франция). Възможностите на Силвия Митева са големи, единственото, което й остава, е да ги покаже на всички, защото добре знаем, кой ще предпочете публиката, когато трябва да се съпоставят можещите с предпочитаните от съдиите състезателки.