В японската префектура Мие приключи 29-ото световно първенство по художествена гимнастика. Ето какво заяви след края на надпреварата отлично представилата се Силвия Митева, която взе бронзов медал на лента, записа четвърто място на обръч, осмо място на топка и въже, пето място на финала в многобоя, както и пето място в отборното класиране:

„Това наистина беше едно от най-запомнящите се състезания може би. Беше много изморително, много тежко, но въпреки това завърши много благополучно за мен и съм изключително щастлива.”

„До края на годината имам първо три седмици почивка, която много отдавна чакам. След това имам четири състезания в Италия, като ще участвам в италианското първенство. В края на ноември имаме финал на Гран При в Берлин. Това са състезанията до края на годината.”

„Поне засега ще сменим две от композициите и лека-полека ще започнем да работим за догодина, защото европейското първенство е доста рано - в средата на април месец.”

„С всичките ми конкуренти съм в близки отношения, много добре се разбираме, подкрепяме - няма някаква омраза помежду ни. Добре беше състезанието като цяло. Може би имаше някои неуредици с акредитациите, но като цяло всичко беше много добре”, каза още Силвия Митева.