Редица изненади, къде приятни, къде не толкова, предложи първият състезателен ден от Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София. Наред с многото гости и познати лица в този спорт бе и Силвия Митева.

Дългогодишната ни националка този път бе в качеството си на съдия на линията по време на индивидуалната надпревара.

В строго официалните дрехи, присъщи само за арбитрите, Силвия Митева изпълни задълженията си като по учебник. Тя стриктно следеше най-вече за евентуално излизане на състезателките от очертанията на квадрата.

Едва след като приключи със задълженията си съдията си позволи да обърне поглед към публиката. Сред зрителите Силвия Митева има стотици фенове, които все още помнят изявите й на същата тази Световна купа, но в нейните изминалия издания.

Бившата националка сложи край на професионалната си кариера през 2013 година. През следващата 2014 тя бе изпратена от своите фенове на специално организиран бенефис. След това Силвия Митева продължи да живее с художествената гимнастика, но вече се усъвършенства като треньор в чужбина и съдия.

Световната купа продължава днес, 15 август, от 10.00 часа с индивидуалния многобой. Надпреварата при ансамблите във втория ден стартира от 16.30 часа. Входът за зрителите е свободен.