Националката ни по художествена гимнастика Силвия Митева бе избрана за спортист номер едно на месец май. Златната значка на Пресклуб България отиде при грацията ни, след проведено гласуване в 27 спортни редакции. Най-добрата ни гимнастичка получи общо 12 гласа заради успехите си на силния турнир от Световната купа Корбей Есон. Във Франция тя спечели пет медала (1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови) за страната ни.

След нея в подреждането се наредиха Мария Гроздева (спортна стрелба), Мария Оряшкова (самбо) и Стилиян Георгиев (сумо).

Връчването на награда съвпадна с 24-я рожден ден на Силвия Митева, която бе лично поздравена от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова.

“Това е едно огромно признание за мен, благодаря на всички журналисти. Надявам се и занапред да се представям добре на състезания, за да давам повод за радост”, сподели състезателката ни в типичния за нея скромен стил.

Личният треньор и майка на Силвия Митева, която носи същото име, не бе по-малко развълнувана от дъщеря си за признанието. “Благодаря на всички, които са участвали в тази анкета. Благодаря ви, че оценявате труда, който полагаме в залата. Отстрани изглежда много леко, нежно, безпроблемно и ефирно, но трудът, който полагат момичетата е огромен, както и натоварванията. Бих искала да благодаря на федерацията, на г-жа Илиана Раева, на масажиста, който работи с нея Ники Димитров, на всички, които са взели участие и са допринесли за доброто ниво на нейната подготовка. Надявам се и занапред да имаме шанса и късмета да се представяме добре на състезания”, сподели наставникът Силвия Митева.