Над 220 атлети се очакват на третия международен турнир по лека атлетика „Павел Павлов”. Надпреварата ще се проведе на 27 юни на Националния стадион „Васил Левски” в София.

„Благодарен съм на всички, които ми помогнаха за организацията на турнира. Целта ни е да запазим настоящата му категория Classic, което ще е голямо постижение” - сподели мениджърът Георги Павлов - „Този турнир е актив за леката атлетика и за страната ни”, добави и президентът на родната федерация Добри Карамаринов.

Сред имената на българските участници личат това на Десислав Гунев, Николай Атанасов, Инна Ефтимова, Ваня Стамболова, Кольо Нешев, Момчил Караилиев, Георги Иванов. Редица медалисти от световни и европейски първенства за младежи и девойки също се очакват на Националния стадион в събота.

Георги Павлов обаче със съжаление сподели, че има обещание, но не и потвърждение за участие от една от най-популярните ни лекоатлетки Ивет Лалова и се чувства обиден от отношението.

Бюджетът на турнира е около 20 хиляди лева, а наградният фонд, осигурен от спонсора Еврофутбол е 35 хиляди лева. Входът за турнира „Павел Павлов” е свободен. Организаторите се надяват на хубаво време и силни резултати.