Стотици колоездачи от страната и чужбина се събраха в Пампорово-Мечи чал за откриването на сезона и третото поредно издание на екстремния летен фестивал Пампорово Байк Фест 2017.

Голямо международно състезание по спускане от най-висок клас, безплатни лифтове в съботния ден и Държавен шампионат по форкрос бяха само част от акцентите през уикенда.

Над 150 човека от 7 държави участваха в състезанията, а англичаните Люк Кокбърн и Сам Херд доминираха на почетната стълбица при мъжете. На трето място в елита и първи сред българите успя да се класира националния на шампион по спускане за 2016 Стивиан Гатев, който не успя да се справи със силната конкуренция на водача в ранглиста на Великобритания, но въпреки това се представи отлично с много стабилно и бързо каране.

Това бе първото състезание от подобен ранг от две години насам в България и страната ни успешно се завърна в календара на Международния колоездачен съюз с отлична организация и само положителни отзиви от мeждународния делегат.

Паралелно с това се проведе Националния шампионат по форкрос, където за втора поредна година шампион на България стана представителя на отбора на Райдърс Юнайтед Никола Христов.

Друг акцент в програмата на феста бе състезанието по спускане за деца, кръг от Българските детски байк серии за 2017. В него се включиха близо 30 деца от страната и чужбина на възраст от 9 до 16 години, а победители в отделните възрастови групи станаха Калоян Янкулов, Александрос Топкароглу и Кристиян Кацаров.