Швеция се класира на четвъртфиналите на олимпийския турнир по футбол при жените след победа с 2:1 срещу Канада в последния си мач от група Е. Канада също си осигури участие във фазата на директните елиминации.

В 19-ата минута Лота Шелин откри резултата в полза на Швеция след подаване на капитана Виктория Свенсон. В 51-ата минута Шелин отбеляза второто си попадение в срещата.

Канада върна един гол в 63-ата минута чрез Мелиса Танкреди, която оформи крайното 2:1.

Отборът на Швеция, който завърши на второ място в групата, ще срещне Германия на четвъртфиналите. Канада зае трета позиция в потока и ще се изправи срещу САЩ.

С голове на Хан Дуан и автогол на Мария Кинонес домакинът Китай спечели с 2:0 срещу Аржентина и спечели първото място в група Е. На четвъртфиналите китайките ще се изправят срещу Япония.

В група G Япония разгроми Норвегия с 5:1, а САЩ също надигра категорично Нова Зеландия с 4:0.

На четвъртфиналите Норвегия ще има тежък мач срещу Бразилия.

По-рано Бразилия и Германия също се класираха на четвъртфиналите на олимпийския турнир по футбол при жените след победи в последните си срещи от група F. "Селесао" спечели с 3:1 срещу Нигерия, докато Бундестима надигра трудно с 1:0 КНДР.

Хеттрик на Кристиане донесе успеха на бразилския отбор срещу отбора на Нигерия, който дори успя да поведе в резултата. В 19-ата минута Синтия Увак беше съборена в наказателното поле на Бразилия, а Перпетуа Нковча превърна в гол отсъдената дузпа.

В 33-ата минута Кристиане изравни след удар с глава и асистенция на Росана.

Две минути по-късно Кристиане изведе Бразилия напред в резултата с много красив гол с ножичен удар, а в 45-ата минута оформи крайното 3:1.

"Селесао" спечели първото място в групата след 2 победи и 1 равенство и по-добра голова разлика от тима на Германия, който остана на второ място.

Германките спечелиха трудно с 1:0 срещу КНДР. Победното попадение бе отбелязано от резервата Аня Митаг в 86-ата минута. Митаг, която замени Сандра Смисек в средата на второто полувреме, се разписа след като бе изведена на чиста позиция от Биргит Принц.