Мъжкият хандбален тим на Шумен днес официално вдигна купата за първото място в първенството за сезон 2020/2021. Това е петата титла в историята на клуба (шуменци печелят първенството през 1996 г. 2009, 2010 и 2011 г). 

С шампионската купа бе ознаменувана и 60-ата годишнина от началото на хандбалната игра в Шумен.

Шуменци спечелиха първото място в шампионата още миналия кръг, след като взеха точка при гостуването си в Ловеч на Осъм. Днес в зала "Арена Шумен" тимът, воден от Чавдар Чернев и Николай Начев, се изправи срещу силния отбор на Пирин Гоце Делчев в мач от последния кръг на първенството.

Въпреки че бяха сигурни първенци, шуменци изиграха последния си мач по шампионски и спечелиха с 32:20 (19:13). Домакините поведоха убедително в началните минути, като в средата на полувремето резултатът бе 11:3. През втората част гостите от Гоце Делчев опитаха да обърнат мача и намалиха разликата до два гола. Отличната защита на Шумен и показалият невероятни рефлекси вратар Ивайло Косстов, не позволиха на гостите да направят обрат.

Купата и златните медали на хандбалистите на Шумен бяха връчени от кмета на града Любомир Христов и председателят на ХК Шумен 61 Светлозар Начев. Поздравления към шампионите и всички отбори в първенството поднесе и председателят на федерацията по хандбал Росен Добрев.

Две от индивидуалните награди в първенството отидоха при играчи на Шумен. Призът за най-полезен състезател взе Бранимир Балчев, а този за най-добър вратар Ивайло Костов.