Дамите на Шумен 98 спечелиха купата на България по плажен хандбал.Това бе първото в историята на българския хандбал издание на турнира.

Женският отбор на Шумен 98 бе с класа над съперниците си. Шуменки победиха с по 2:0 части Раховец Горна Оряховица и Ники спорт Сливница.

За публиката Шумен 98 изигра мач срещу сборен състав от другите два отбора и отново победи, съобщи shum.bg. Втори в надпреварата при жените остана Раховец, трети се нареди Ники спорт.

източник: shum.bg

Значително по-оспорвани бяха срещите при мъжете.

Първата купа на България по плажен хандбал спечели Локомотив Варна. Във финалния мач варненци победиха с дузпи състава на Раховец Горна Оряховица. Играчите на Локомотив бяха по-точни при наказателните удари и грабнаха трофея след 7:3. Всички срещи за разпределяне на местата от 1-во до 8-мо днес завършиха с изпълнение на дузпи.

В двубоя за бронзовите медали Асти Хасково се наложи над Локомотив Горна Оряховица с 9:6 при изпълнението на наказателните удари.

Петото място в турнира зае републиканският шампион по плажен хандбал Стови от с. Труд, който се наложи с 2:1 части над Левски София.

Домакините от Шумен 61 се наредиха седми след пбеда с 2:1 над Добруджа. Медалите и плакетите на призьорите връчи днес заместник-кметът на Шумен Найден Косев. Той пожела на спортистите още успехи и ги покани отново в Шумен следващата година.

Освен отборните призове, бяха връчени и индивидуални награди. Отличията за най-добър вратар грабнаха Мирослав Данаилов от Раховец и Фатме Юксел от Шумен 98.

Наградите за най-атрактивен състезател спечелиха Тансер Юсню от Локомоив Варна и Ирене Иванова от Шумен 98.

За всички участници и съдии организаторите бяха подготвили по една почетна грамота.