Станаха ясни възможните съперници на България за 1/4-финалната фаза на волейболния турнир в Пекин.

Желанието на Мартин Стоев да срещнем Бразилия няма да се изпълни поне на този етап, тъй като „кариоките” завършиха първи в група Б и ще играят с четвъртия от нашата група Китай.

Първото място на „селесао” стана възможно, след като Полша победи Русия с 3:2 гейма (17:25, 26:24, 24:26, 25:23, 15:12). В същото време Бразилия победи Германия с 3:0 гейма (25:22, 25:21, 25:23).

Така в крайното класиране в групата Бразилия, Русия и Полша имат по 4 победи и1 загуба, но „кариоките” са първи заради по-добро точково съотношение.

Четвърти в група Б остана Сърбия. В последния си мач „плавите” победиха с 3:0 аутсайдера Египет и на 1/4-финала ще се изправят срещу победителя от „българската” група САЩ. Това ще е и повторение на финала от Световната лига, в който САЩ триумфира.

Все още има шанс България да завърши на второ място, като това може да стане при категорична загуба на Италия срещу Китай.

Това обаче няма значение, тъй като вторите и третите отбори от двете групи участват в пълен жребий. Така България ще се изправи в решителния сблъсък срещу един от отборите на Италия, Русия и Полша.

До края на групите остават срещите Китай – Италия от 15 часа българско време и от 17:00 часа САЩ – Япония.

Жребият между тимовете заели 2 и 3 място в потоците си е късно тази вечер, след приключване на всички срещи от мъжката схема.

При победа „лъвовете” ще се класират за полуфиналите и ще участват в разпределението на медалите.

Временно класиране: