Шон Мърфи съумя да триуфмира на турнира "188BET Шампионът на шампионите" за първи път, след като се наложи над Рони О'Съливан с 10:8 фрейма във финала, игран в английския град Ковънтри.

Двубоят бе с изключително любопитно развитие за зрителите, след като Мърфи водеше с 9:5, но Ракетата съумя да се добере до 9:8. В предпоследния фрейм роденият в Чигуел състезател имаше фреймбол за 9:9, но пропусна и така даде шанс на противника си да разчисти масата, за да спечели турнира и да прибере чека от 100,000 паунда. 

През първата сесия, която можехте да наблюдавате по DIEMA SPORT 2, Мърфи изоставаше с 0:2 фрейма, но успя да поеме водачеството и да поведе с 5:4 преди прекъсването на първата част. 

Втората сесия Мърфи стартира също уверено и затвърди доброто си представяне с 4 поредни фрейма - 9:5. При 9:8 Рони водеше със 71:49 и оставащи пет цвята на масата, но ударът му по зелената топка към средния ляв джоб срещна скобите и така остатъкът от масата бе разчистен от Мърфи, за да затвърди успеха си.

Рони О'Съливан пропусна възможноста да спечели титлата за трети път в кариерата си, след като на този турнир губи за втори път поред финал. Предното издание О'Съливан допусна поражение от Джон Хигинс. Успехът пък бе първи за Мърфи от март насам, след като за последно грабна титлата на Гибралтар Оупън.