Световният номер 11 в снукъра спечели за първи път в кариерата си турнира "Мастърс" в Лондон. На финала англичанинът направо отвя лидера в ранглистата Нийл Робъртсън и се поздрави с трофея от най-престижната надпревара извън ранкинг-системата. 

Мърфи се разправи брутално със съперника си. Той го смаза с 10:2, като през втората сесия не даде и фрейм на съперника си, при положение, че двамата се бяха оттеглили при 6:2 в предишната. 

Така англичанинът се реваншира по най-добрия начин за загубения финал от същия този съперник на същия този турнир преди три години. Тогава и битката между двамата беше по-оспорвана, но днес сякаш австралиецът не беше на масата. 

С успеха си в турнира "Мастърс" Мърфи спечели т.нар. "тройна корона". Това означава, че той вече има трофеи от трите най-престижни надпревари - заедно със световната титла и тази от UK Championship. 

Досега това са успявали да направят само великани в снукъра като Рони О'Съливан, Джон Хигинс, Алекс Хигинс, Стивън Хендри, загубилият днес Робъртсън и други. Припомняме, че през октомври 2014 г. Шон Мърфи спечели и турнира в София.