На 12.06.2012 г. /вторник/ от 10:30 ч. в Пресклуб „България” ще се проведе пресконференция на Българската Снукър Федерация и Световната снукър асоциация. В нея ще участват Олег Велинов - председател на Българската Снукър Федерация, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, световният шампион по снукър за 2005 г. Шон Мърфи и шефът на турнирите PTC в Световната Снукър Асоциация Брендън Паркър.

По време на пресконференцията ще се представят детайли за предстоящото домакинство на България на кръг от Световната купа по снукър (PTC сериите). Предвидено е и подписването на договора за домакинство между страните.

Турнирът ще се проведе през месец ноември в конферентните зали на "София Принцес Хотел”, превърнали се в традиционно място за провеждане на снукър състезания. Над 700 зрители ще имат възможността да проследят двубоите отблизо.

Специален гост на пресконференцията е Шон Мърфи, който е един от най-активните посланици на световния снукър в държавите по света. Той прие личната покана на председателя на Българската Снукър Федерация, за да помогне в популяризирането на състезанието сред българската и международната снукър-общност.

Турнирът ще бъде излъчен директно от телевизия „Eurosport International“ в повече от 30 страни по света. В него ще вземат участие над 200 състезатели. Очаква се именно в България да се състои голямото завръщане на Рони О’Съливан, който си даде шестмесечна почивка и няма да участва в първата част от новия сезон в ранкинг турнири.

Провеждането на международния снукър турнир в България, част от световната професионална купа турнири РТС, е подкрепен от Министерството на физическото възпитание и спорта, "София Принцес Хотел” и от генералния спонсор на Българската Снукър Федерация – ЗАД „Виктория”.