Чилийска олимпийска щангистка изненадващо родила момче по време на тренировка в бразилски гимнастически салон. 22-годишната Елизабет Поблет не била наясно с факта, че е бременна и повикала лекар, когато се почувствала зле преди седмица докато вдигала тежести в Сао Пауло, където тя живее, съобщава сайтът Globo.com. Спортистката родила преждевременно 1,15-килограмово бебе, което нарекла Ерик Жозе след като се съвзела от шока.

Майката и синът й са били отведени в болница, където новороденото е било поставено в интензивното отделение. Главният треньор по вдигане на тежести в залата Хорасио Рейс също не крие изненадата си от случилото се: "Това бе изненада за мен. Преди седмица бях съдия в състезание в Чили и това момиче се състезаваше там. Всичко мина отлично и тя победи".

Според Рейс Елизабет не давала вид на бременна. Лекарите смятат, че спортистката е в шестия месец от зачеването на детето, когато го е родила. Тренировките и диетите, спазвани от жените щангистки могат да предизвикат нередовна менструация, прикривайки по този начин евентуална бременност, информира БГНЕС.

Поблете се състезава за родината си на Игрите в Пекин миналото лято. През последните месеци тя се опитвала да наддаде, за да премине от дотогавашните 75 кг в категория 85 кг.