Отборите на Уелс и Италия излизат един срещу друг в Шестте нации. Двубоят е днес от 16:15 часа и може да го гледате в пряко предаване по MAX Sport 2.

На практика двубоят е без особено значение и за двата тима, след като тотално разочароваха с представянето си в турнира до този момент.

Отборът на Уелс, който в момента заема петото място, все още има някакви шансове за третата позиция в крайното класиране, но за целта трябва днес да постигне задължителна победа и да се надява на определени резултати в останалите срещи.

Италия пък остава твърдо на последното място и днес ще търси първа победа в турнира на Шестте нации от 2015 година. Оттогава до днес, Скуадрата записа цели 36 поражения в надпреварата.

Разбира се, тимът на Уелс излиза в срещата като абсолютен фаворит. „Драконите” имат 16 успеха срещу днешния си съперник, като в седем от тях те се наложиха с разлика от 35 или повече точки. Уелс не познава вкуса на загубата срещу Италия у дома в турнира на Шестте нации. Единствените поражения дойдоха като гост през 2003 и 2007 година.

Откакто се присъедини в надпреварата през 2000 година, Италия има на сметката си едва 12 победи. Последната им победа като гост в турнира датира от 2015 година, когато се наложиха над Шотландия.