Ангел Караньотов с Хонда се нареди в топ 10 на световния елит в дисциплината супермото, след като зае шеста позиция в крайното класиране за Гран При на България, трети кръг от световния шампионат в клас S1.

За втора поредна година състезанието в България беше спечелено от финландеца Мауно Хермунен (ТМ), който остави зад себе си братята Тома и Адриан Шарер.

Ангел Караньотов направи силно представяне в този кръг, макар още да не се е възстановил напълно от заболяването, което му попречи да участва във всички стартове на световния шампионат от началото на годината.

Българинът финишира на шеста позиция в първия манш, осми във втория, а в третия манш пресече финала с пето време като успя да изпревари една от легендите на световното супермото и претендент за титлата - италианецът Иван Лазарини.

Мауно Хермунен пък записа първа победа в актива си за този сезон, която е втора поредна за него на пистата в Плевен. След успеха си финландецът влезе в борбата за шампионската титла като вече е втори на 22 точки от водача Тома Шарер.

Световният шампионат продължава с четвъртия кръг, който е след две седмици в Хърватия.