Шестима състезатели ще представят България в последния кръг от Световната купа по спортна акробатика в италианския град Форли през уикенда.Четворката мъже Пламен Костадинов, Дейвис Дагалов, Стилиян Славчев и Венелин Първанов с треньор Иван Иванов, спечели медали на последните две големи състезания, в които участва. Четворката на ЦСКА взе бронз в балансовата комбинация на Евро'2011 във Варна през октомври, а месец по-рано се класира на второ място за Световната купа във Витязево (Русия) .

Русенската двойка Благовест Караджов/Марти Миланов не успя да спечели медал в многобоя и в баланса на европейското първенство.

Според генералния секретар на Българска федерация по спортна акробатика Николина Христова, Миланов и Караджов имат потенциал, но контузия на рамото на Миланов не им е позволила да се преборят за отличия.

На състезанията в родния си град Форли ще присъства Бруно Гранди - президент на Международната федерация по гимнастика и член на МОК.

Завършилият преди седмица Европейски шампионат по спортна акробатика във Варна получи изключително високи оценки, най-вече от Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ).

На Евро'2011 във Варна българските състезатели спечелиха осем медала. Смесената двойка Мирела Иванова/Златин Киров се класира на трето място в многобоя и в темповата комбинация, а четворката Пламен Костадинов, Дейвис Дагалов, Стилиян Славчев и Венелин Първанов взе бронз в балансовата комбинация в 25-ия Европейски шампионат за мъже и жени.

Най-много отличия - три спечели четворката младежи Денис Андреев, Исус Маринов, Боян Иванов и Теодор Великов, които завършиха втори в многобоя, втори в баланса и трети в темповата комбинация. Смесената двойка Христина Велизарова/Петър Василев взе бронз в балансовата комбинация.

При юношите сребро спечели четворката Константин Асенов, Любослав Велев, Ивелин Димитров, Красимир Ангелов.